Komfortos vándor lovas-szekeres túra wellnessel 

5 nap

A túra alatt végig járjuk a Keleti Kárpátokban lévő Csíki havasok (1553 m) északi részét, érintve a Békási-szoros Nagyhagymás Nemzeti Parkot és a Gyimesi tanyavilág egy részét: Háromkutat, Hidegséget és Barackost. A létszám függvényében egy-két szekérrel és két-három hátaslóval indulunk a kirándulásra, egy este pedig wellnessel pihenhetjük ki a túra fáradalmait.

A túra során vendégeink betekintést nyernek az itt élő emberek életébe, lehetőségük nyílik megtapasztalni a természetközeli életmódot, az esti tábortűznél pedig megtanulhatnak pásztorbotot faragni és nyolcágú ostort fonni.

Fontos tudnivalók

  • A túra Csíkszentdomokosról indul, 4 éjszakából és 3 lovaglási –
    szekerezési napból áll.
  • A napi lovaglási, szekerezési órák száma 5-6 óra.
  • Az étkezés: délben piknik és reggel, este meleg étel.
  • Szállás: vendégházban 2-3 ágyas szobákban.
  • Létszám: minimum 3 – maximum 10 fő.
  • A személyes csomagokat szekérrel és autóval visszük.
  • A túra ára: 450 euró/fő. Gyerekeknek kedvezményesen.
  • A túrát olyan családoknak, baráti társaságoknak ajánlom, akik együtt szeretnek barangolni a természetben, kipróbálnák a kalandokban gazdag, természetközeli életmódot.

A túra programja

1. nap

Megérkezés Csíkszentdomokosra. Vacsora és a túra részleteinek
megbeszélése.

2. nap

Reggeli után indulás a Terkő hegységre, ahol rövid ebédidőt tartunk. A hegygerincen gyönyörű kilátás nyílik a Hargita, Hagymás és a Csalhó hegységekre.
Ebéd után leereszkedünk Háromkútra, ahol elfoglaljuk a szállásunkat, majd egy rövid sétával meglátogatjuk a Hagymás hegység alól feltörő melegforrást. A házias vacsorát a gazdasszony kemencében sült kenyerével esszük és akár a saját készítésű vajat is megkóstolhatjuk.

3. nap

Egy kiadós reggeli után csomagolunk és visszaindulunk Terkő hegységre, majd útunkat Hidegség, Barackos irányába vesszük. Megcsodálhatjuk a gyimesi tanyavilág szépségét és a Csíki havasok hegygerinceit. Szállás egy vendégházban, Barackosban, ahol a hegyi környezetben lévő vendégház benti medencéjében lemoshatjuk az út porát.

4. nap

A szálláshelyet elhagyva a Gyimeseken, majd Terkő gerincén
haladunk végig, ahol rövid kitérőt teszünk az Öcsém hegységre. Ezt
követően leereszkedünk Gálkút völgyébe majd visszaérkezünk
Csíkszentdomokosra. Kiadós, finom vacsora után térhetünk nyugovóra.

5. nap

Reggeli, hazautazás


Az ár tartalmazza: a szállást, teljes ellátást, lovasszekeret, hátaslovakat, túravezetést és a fürdést a meleg vizű medencében.
Amit nem biztosítunk: szeszesital, biztosítás.