A tündérek földjén

5 nap lovastúra/6 éjszaka

Ár. 760 euró/fő

Komfortos vándor lovastúra Székelyföldön és a Csíki havasokba, Gyimesekbe

Ezen a lovastúrán betekinthetünk a Gyimesek tanyavilágába és a Csíki havasok hatalmas pusztáira.

A lovastúra a nevét a Maros és Olt folyó legendájában benne lévő Tarkő tündérről kapta, mai nevén Terkő hegység, amely hegygerincet a túránk alatt végigjárunk.

Az utunk alatt betekintést nyerhetünk Székelyföld tanyavilágába, gasztronómiájába, és vadregényes természetébe. Megismerhetjük az itt
élő hegyi emberek életét, természetközeli életmódjukat és kultúrájukat.

A túraútvonal hegygerinceken, erdőkön, patakokon és szűk ösvényeken vezet át. A lovaglások fáradalmait és az út porát lehetőség van sós dézsával, szaunával vagy wellnessel pihentetni, lemosni.

Fontos tudnivalók

  • A túra Csíkszentdomokosról indul 6 éjszakából és 5 lovaglási napból áll.
  • A napi lovaglási órák száma 5-6 óra.
  • Az étkezés: délben piknik és reggel, este meleg étel.
  • Szállás vendégházakban, 2-3 ágyas szobákban.
  • Létszám: minimum 3 – maximum 6 fő.
  • A személyes csomagokat nyeregtáskában, illetve autóval visszük a szállásokra.
  • A túra ára: 760 euró/fő
  • A túra haladó lovasoknak ajánlott.

A túra programja

1.nap

Megérkezés Csíkszentdomokosra. Vacsora és a túra részleteinek megbeszélése.

2. nap

Pásztorbükk túra
A lovastúra első napja egy csillagtúra, amely Pásztorbükkbe vezet, Báthory Endre, erdélyi fejedelem meggyilkolásának helyszínére. A túra során megismerkedünk a hely történelmi hátterével és a hozzá kapcsolódó legendákkal, majd meglátogatunk egy esztenát, ahol sajtot és ordát kóstolunk.
Ebédelünk, majd elindulunk vissza Csíkszentdomokosra. A délutáni órákban meglátogatunk egy közeli csepkőbarlangot. Szállás Csíkszentdomokoson

3. nap

Túra a Csíki havasokra
Túránk a Csíki havasokba a Naskalat hegységre (1553 m) vezet, amely a Gyimes völgyét és Csíki medencét elválasztó hegyvonulat, a 32 es határvadászok menekülési útvonala. A túra során megismerkedünk a hely történelmi hátterével. Szállás Gálkúton, vendégházban.

4. nap

Gyimesi túra
Gálkút patakból elindulva, Terkő érintésével, utunk a Gyimesekbe, (Muhosba, Barackosba) vezet. A túra alatt esztenák, nyári szállások és tanyák egész sorát csodálhatjuk meg, amely az itt élő emberek természet közeli életformáját mutatja be. Szállásunk elfoglalása után a hegyi környezetben lévő vendégház wellnessében lemoshatjuk az út porát.

5. nap

Túra az Öcsém hegységre
Utunk egy nehezebb szakaszához érünk, ugyanis felkapaszkodunk az Öcsém hegységre, 1707 méterre. Végig lovagolunk ezen a mészkőrengetegen, egészen az Egyeskőig (1608 m), ahol rövid pihenőt tartunk, ebédelünk, majd leereszkedünk a szállásunkra széppatak völgyébe.

6. nap

Olt reze túra
Az utolsó szálláshelyünket elhagyva Olt reze gerincén visszalovagolunk Csíkszentdomokosra. Útközben gyönyörködhetünk a Hagymás hegység kőrengetegében és visszatekinthetünk a Csíki havasokra, ahol az elmúlt napokban túráztunk. Vacsora és szállás Csíkszentdomokoson.

7. nap

Reggeli, hazautazás.


Az ár tartalmazza: lovat, lovas felszereléseket, túravezetést, szállást, étkezést, sós dézsát, barlanglátogatást.

Amit nem biztosítunk: szeszesital, biztosítás.

Amit hozni kell: esőkabát, vízhatlan bakancs, lábszárvédő, réteges
öltözék, fejlámpa, vizes palack, kobak.