Rövid vándor lovastúra 

3 nap lovastúra/4 éjszaka

Ár.550 euró/fő

Ezt a túrát azoknak a személyeknek ajánljuk, akik csak rövidebb időt tudnak nálunk tölteni, de szeretik a vándortúrát és a hozzá tartozó kalandokat. A túra során Erdélyben, a Keleti Kárpátokban lévő Hagymás hegység egy részét a Csíki havasokat barangoljuk be. Az utunk alatt betekintést nyerhetünk Székelyföld, tanyavilágába, gasztronómiájába, és vadregényes természetében, valamint megismerhetjük az itt élő hegyi emberek életét. Kiegészítő programkén lehetőség van barlanglátogatásra és a helyi Néprajzi Múzeum meglátogatására, ahol megismerhetjük Csíkszentdomokos múltját.

Fontos tudnivalók

  • A túra Csíkszentdomokosról indul 4 éjszakából és 3 lovaglási napból áll.
  • A napi lovaglási órák száma 5-6 óra
  • Az étkezés: délben piknik és reggel, este meleg étel.
  • Szállás: 4 éjszaka vendégházakban
  • Létszám: minimum 2 – maximum 6 fő
  • Személyes csomagokat nyeregtáskában, illetve autóval visszük a szállásokra.
  • Fürdődézsa a lovastúra folyamán
  • A túra ára:  550 euró/fő
  • A túra haladó lovasoknak ajánlott

 

Lovastúra programja:

1. nap

Megérkezés Csíkszentdomokosra. Vacsora és a túra részleteinek megbeszélése.

2. nap

Naskalat túra
A lovastúra első napján felnyergelünk, bepakolunk a nyeregtáskákba, majd elindulunk háromnapos vándortúránkra Naskalat hegységre 1553m, amely Gyimes völgyét és Csíki medencét elválasztó hegyvonulat. Utunk során gyönyörű kilátás nyílik a Hargita hegyvonulatára, a Hagymás hegységre és a Gyimes völgyére. Szállásunk, Gálkút völgyben egy vendégházban lesz, ahol gyönyörű kispatak csörgedezik a ház mellett.

3. nap

Hagymás hegység túra
Utunk egy nehezebb, de gyönyörű szakaszához érünk, ugyanis felkapaszkodunk az Öcsém hegységre, 1707 méterre. Végig lovagolunk ezen a mészkőrengetegen egészen az Egyeskőig 1608 m, ahol rövid pihenőt tartunk, ebédelünk, majd leereszkedünk Széppatak völgyébe, ahol szállásunkat elfoglaljuk és az egész napos fáradalmakat egy melegvizes dézsában pihentetjük meg.

4. nap

Olt reze túra
Az utolsó szálláshelyünket elhagyva Oltreze gerincén visszalovagolunk Csíkszentdomokosra. Útközben gyönyörködhetünk a Hagymás hegység kőrengetegében és visszatekinthetünk a Csíki havasokra, ahol az elmúlt napokban túráztunk. Vacsora és szállás Csíkszentdomokoson.

5. nap

Reggeli, majd Hazautazás


Az ár tartalmazza: lovat, lovas felszereléseket, túravezetést, szállást, étkezés, fürdődézsa, barlanglátogatás, múzeumlátogatás.

Az ár nem tartalmazza:biztosítást, szeszes italt.

Amit hozni kell: esőkabát, vízhatlan bakancs, lábszárvédő, réteges öltözék,fejlámpa, vizes palack, kobak.